Alexandru Abagiu – Vocea Culorii

11.21.2017

Share us on:

Unii oameni oameni au un șarm aparte, ies în evidență fără a face vreun efort deosebit, când vorbesc, când zâmbesc, când pășesc. Sunt ca personajele din reclamele mele preferate la Channel…o poveste în sine.

Când i-am auzit glasul prima dată mi se părea că îl știam dintotdeauna și totuși nu era așa. Însă când îți trăiești ca și el copilăria/adolescența în lumina reflectoarelor și pe primele pagini ale revistelor glossy, lumea are impresia că te cunoaște ca pe unul de-al casei.

Alex, un adolescent talentat și premiat în pictură, devine cel mai tânăr make-up artist al țării, pe vremea când machior nici nu exista ca titulatură în COR. Pasionat de pictură, de culoare, de tot ce e frumos, se impune pe scena make-up artistică a României și a lumii. Prin viziunea sa unică devine ambasador Maybelline, ulterior L’oreal, iar actualmente Lancôme national make-up artist.

Fascinată de lumea pe care el o afișa, l-am urmărit prin țară la majoritatea evenimentelor sale. Țin minte că la primul masterclass de airbrush vorbea Chineză pentru mine, mă dusesem doar să îl cunosc. Când punea câte o întrebare în sală, îmi venea să îmi pun agenda pe care scriam în cap de rușine. Ulterior, încet încet, exersând acasă am ajuns să îl înțeleg (bine, mi-au luat câțiva ani) iar acum când îl aud vorbind, parcă vorbește pe sufletul meu. Nu am avut curaj să îl abordez până în ultimii ani pentru că mi se părea că orice aș spune ar fi o porcărie, și totuși am descoperit o persoană caldă, prietenoasă, dispusă să dea sfaturi și feedback celor newcomer.

Artistul Loredanei, al multor staruri din România, a devenit formator de opinie pentru noi, artiștii, și își menține acest rol cu succes. O carieră demnă de filmele în quick motion, editorialele, backstage-uri, munca de la Beauty District, participarea la evenimente și târguri de beauty, îl fascinează și astfel aduce mereu un suflu nou în țară. Cu toate acestea în timpul liber încă se ocupă de make-up, spală pensule, deschide case-uri pline de produse noi ce le testează, sau se joacă cu Oskar și cu nepoatele sale.

Cine este Alexandru Abagiu?
Artistul ce va rămâne mereu ca etalon în țară, artistul ce va da mereu startul a tot ce mișcă, glasul ce se face auzit pe întreg beauty land-ul. Cine este el pentru mine? Este omul care mă determină să îmi doresc mai mult, să exersez constant, să realizez că în make-up 1% e talent, restul e muncă, exercițiu, pasiune, sacrificiu, că make-up-ul nu e pentru leneși și photoshop queens.

Make-up-ul este lumea celor ce încearcă, exersează, trăiesc și respiră culoare prin fiecare por, precum el.

Happy Birthday, Alex!
XOXO

Ana Preda
Trainer Make-up

sursa foto: http://www.theprettyblossoms.com 

|