Despre mine

machiaj

Wow…dacă iți place senzația de film în quick motion, ți-ar plăcea și viața mea! Imi aduc aminte peisajul văzut prin geamul taxiului, imi aduc aminte podul de la fabrica de tigări, cerul mohorât și ploaia, muzica lui Joe Dassin și Dalida cu Alain Delon. 

Mă distram într-o seară recent răsfoind blogosfera – în legătuă cu diferite domenii. Frate! – care mai de care mai destept și trecut prin viață: „Cum sa castigi bani din frunza verde?”; „Cum sa fii slăbești în 30 de zile mâncând hribi?”; „Cum sa nu stiu ce…” toate titlurile provenind din categoria „Cum să te prostesc să imi dai bani iar eu să iți fac brain-washing?”.
Cred că uneori când iubești așa mult ceea ce faci, timpul nu mai contează – din fericire pentru tine – nefericire pentru alții. Îmi e greu să explic celor din jurul meu de ce iubesc ceva așa mult, dar cred că așa se traduce pasiunea.

Când m-am apucat de cursuri de machiaj nici nu mă gândeam cât de mult va avea să îmi placă. Simt că fac mai mult decat make-up, simt că redau oamenilor dorinta de a trăi, de a se regăsi. Pentru mine machiajul a fost regasirea de sine! Să nu uităm că înainte de a pune mâna vreodată pe o pensulă faceam firme, băteam sediul registrului comețului, finanțelor etc…Navetam Timișoara-Reșița-Oravița și multe alte zone – să fiu “mare” avocat. Cand îmi amintesc nu stiu daca îmi vine să plâng sau să râd…sau să mă bat singură. Ce bine că am crescut, ce bine că avem șansa să creștem toți. Daca aș mai avea 18 ani acum, cu siguranță as face atatea alte lucruri, lucruri care să nu îmi închidă orizontul ci să îmi lărgească perspectivele – să nu îmi mai doresc să devin “avocat” într-o țară unde dreptatea e “oarbă” și să îmi flutur roba cu mare mândrie; ce “genialitate” am devenit!

Nu e tarziu niciodată să o iei de la capat, nu e târziu niciodată sa faci ceea ce îți place și să nu îți pese de nimeni din jur. Câti colegi de facultate mi-au râs în față! Câți m-au întrebat dacaă am luat-o razna! Ei bine…mulți! Și nu numai ei – cred că și părinții mei trăiesc cu regretul că nu mă văd învârtindu-mă în costum cu servieta în mână. E greu, e foarte greu să o iei de la capăt în ceva în care nu crede nimeni, doar TU! E dificil să o iei de la început într-un domeniu nou, și să îți croiești drum printre cei ce deja activează de ceva ani – într-un domeniu ca cel de beauty.

Beauty Land-ul nu e deloc „de beauty” cum ni-l imaginam toți. Concurența e acerba. La tot pasul dăm peste „artisti” paranoici ce ar face tot posibilul să te dea loparte, doar ca să nu te ridici, să nu evoluezi. Și totuși uite că se poate! Talentul nu se măsoară cu centimetru, ci cu puterea imaginatiei, pensula se mânuie cu sufletul curat și cu inspirație.

Cand o persoană pășește pragul atelierului meu și mă întreabă: „Am talent? Voi avea o cariera in domeniu artistic?
De unde ar trebui sa stiu eu? Cred că există talent în fiecare dintre noi, depinde de fiecare să îl descopere și să îl cultive. NU există reteța talentului și a succesului. NU CRED ÎN SCHEME DE MACHIAJ! NU CRED CĂ EXISTĂ UN LINIAR CE MĂSOARĂ LINII DE BLENDING! Nu sunt de acord cu unii „formatori de opinie” ai școlilor de make-up din România ce promit să scoată artiști din toți ce le calcă pragul și încearcă să ii indoctrineze că există matematici în spatele machiajelor. NU NU NU! Exista multă muncă și creativitate – că dacă totul ar fi așa simplu în artă, până și Rex (câinele nostru) ar fi mare machior.

La mine cine vine știe că aici se muncește și se pune suflet! Aici lași departe tot ce e urat și trist și încercăm altceva, poate ți se potrivește, nu ai de unde să ști. Macăr ai încercat. De aici și atenția mea deosebită ce le-o acord celor care vin la mine – CURSUL UNU-LA-UNU, nu cu gramada.
Cat e de greu sa ti astfel de cursuri? ENORM. EU MUNCESC ȘI CRED ÎN ALȚII – pentru că sunt sute de oameni ce încearcă să se regăsească și SIMT CĂ EU SUNT AICI PENTRU EI, PENTRU VOI! Si ce dacă nu mai ai 20 de ani, sau esti baiat? Nu trebuie să existe nicio reținere în legătură pasiunile din domeniu de beauty! Creativitatea și talentul nu tin de sex sau vârstă, ci de sufletul tău. Ador bărbații artiști, ei văd femeia așa cum nu se va vedea ea vreodata; AMAZING!

De ce femeile artist? Pentru că în primul rând a mânui pensula pe propria ta piele îți redă acel ceva pe care credeai ca l-ai pierdut – încrederea în tine. Sa arăți bine doar cu putin fond de ten si ruj, e chiar așa simplu. Știai că în străinatate machiajul face parte inclusiv din terapia pentru tratarea cancerului?
Aș putea să scriu o carte despre mine, despre oameni, frumusețe, munca mea, viziunea despre viață…cine știe, poate candva, nu spun nu. Vă las cu două lucruri în minte:
NU EXISTĂ REȚETE SECRETE ÎN ARTĂ!
PUTEREA ȘI VIZIUNEA E ÎN VOI!

Ana Preda,
Trainer Make-Up

|