Lime Crime VENUS I & II

09.18.2017

Share us on:

Bună tuturor! Sunt extrem de încântat să vă aduc acest review pentru că oarecum mă regăsesc în stilul mai nonconformist promovat de Lime Crime și pentru că îmi place arta și tot ce are un aer vechi, exact ca ambalajul produselor despre care vă vorbesc astăzi.

Sursa: www.limecrime.com

Brandul Lime Crime a luat naștere în anul 2008 din dorința lui Doe Deree (CEO și fondator) de a aduce pe piață un brand nou ce promovează mai mult libertatea de exprimare și stilul unic al fiecăruia și mai puțin ascunderea imperfecțiunilor. Lime Crime se asociază adesea cu ideea de produse foarte pigmentate și cruelty free.
Numele brandului a pornit de la culoarea preferată a lui Doe (lime) din zilele în care era un mic designer vestimentar cu un magazin pe ebay și de la ideea de a crea formule atât de pigmentate și vibrante încât să fie considerate aproape ilegale de purtat (crime) = Lime Crime.

Make-up for unicorns este trademark-ul brandu-lui, localizat în California, fiecare denumire și ambalaj fiind unice. Toate produsele sunt 100% vegane și cruelty free.

(Sursa: www.limecrime.com)

Lime Crime are lansate la momentul actual rujuri, palete de farduri și iluminatoare, oje și vopsele de păr. Dintre toatele produsele lor ne-au atras atenția paletele Venus (originală) și Venus II.

Gata cu ambalajele seci, Lime Crime Venus vine cu un ambalaj deosebit, parcă ridicandu-se deasupra nenumaratelor palete de farduri neutre cu ambalaje monotone de culoare negru/gri. Nu m-aș fi gândit că vreodată voi vedea pictura lui Botticelli – Nașterea lui Venus pe o paleta de farduri. Trebuie să recunosc, se potrivește de minune, Venus, zeița romană a iubirii și fertilității își reia simbolul de frumusețe supremă într-o era în care parcă totul parcă e contrat standardelor de beauty schițate de Botticelli.

VENUS I – the grunge palette – aduce împreună 8 farduri de nuanțe roșiatice-cărămizii, (eye look-ul favorit al anului 2015) mate și perlate, într-un ambalaj colorat și având o oglindă mare.

Nuanțele sunt:
VENUS: The color of bruised fruit (velvet matte)
SHELL: Opalescent shell-pink (glow)
AURA: Golden ivory (glow)
CREATION: Rust brown (matte)
ICON: Dirt brown (matte pearl)
REBIRTH: The color of an over-ripe nectarine (matte)
DIVINE: Dusty stone (matte)
MUSE: Deep burgundy red (matte)

Fardurile sunt extrem de pigmentate și se estompează ușor. Vedeta celor 8 este nuanța ‘Shell’, un fard ușor rozaliu perlat, și desigur nu putem să nu amintim nuanța ce dă numele întregii palete ‘Venus’, perfectă pentru un cranberry eye look.

VENUS II – sora geamănă a primei palete ne dezvăluie o altă latură a lui Venus. Paleta este mult mai versatilă, cu ambalaj asemănător dar cu o schimbare de look, completează paleta tot cu 8 nuanțe și mai variate ca textură dar și culoare, de la albastru azuriu pana la muștar.

Nuanțele sunt:
PIGEON (pearl): Brown/green shift
FILTER (glow matte): Luminous cornflower blue
MARSH (glow matte): Mossy grey-green
MUSTARD (creamy matte): The color of corduroy
FLY (pearl): Ivory/green green shift, like the wing of a fly
JAM (creamy matte): Pumpkin spice creamy matte
MUD (creamy matte): Rich burgundy-brown, the color of spoiled fruit
BOOT (sparkle matte): Nebula black with multi-color sparkle

Fardurile sunt la fel de pigmentate ca cele din Venus 1. Nuanța ce mi-a plăcut cel mai mult este ‘Pigeon’, un duo-chrome verzui-maroniu ce l-aș aplica peste o bază mai închisă. ‘Boot’ este un al fard ce mi-a atras atenția, negru cu un strop de glitter, ce zic eu, aseamănă cu o galaxie.

Swatch-urile au fost făcute direct pe piele, fără o bază și cu minim de efort. De la prima atingere am fost foarte plăcut surprins de calitatea acestora. Au o consitență plăcută, fină, în special cele sidefate. A bit goes a long way! Sunt și nuanțe ce poate nu mi-au „vorbit” in mod special cum ar fi ‘Divine’ (Venus I) sau ‘Mustard’ (Venus II), dar cine a găsit paleta perfectă pentru toți?!

În Romania, Lime Crime nu livrează, produsele lor se pot achiziționa doar de pe Cult Beauty din UK  și vin în țară în câteva zile.

In concluzie paletele Lime Crime VENUS I și VENUS II sunt un o alegere excelentă și un plus în fiecare kit. Calitatea fardurilor este excelentă iar varietatea de culori este mare și poți creea o mulțime de look-uri folosind cele două palete.
Abia astept și un Venus III, who knows?!

#ANAPREDABEAUTYTIPS Aproved!

Andrei Cojocaru

|