THE ROSHAR ADVENTURE – THINK OUTSIDE THE BOX

03.21.2015

Share us on:

Pe drumul dinspre București spre casă nu puteam dormi. Evident nu mai calatorisem cu trenul de mult timp (10 ani) și experiența la cucurigu a fost una…ciudată. Tot drumul m-a bântuit, în sens pozitiv evenimentul de la Beauty Publishing ți îmi venea să plâng că am ratat ultima zi.
Nu știu cum sunt alții, dar pentru e mine orice make-up artist e o adevarată sursă de inspirație. Ador să intru în universul fiecaruia, mai ales cand există unii artiști care și-l dezvaluie cu totul.
Nu ai auzit inca numele de Roshar? Atunci e cazul sa faci o cautare  pe Google și să îi admiri munca. Acest artist face parte din categoria self taught make-up artist, un om care și-a construit cariera prin propria viziune. A început din copilarie, a pictat, a desenat, a facut experiențe pe propria soră și când micul orașul din Texas în care locuia nu i-a împartășit viziunea, a decis să plece în lumea mare. A machiat și a făcut freze ca sa își plătească chiria și încet, încet a început să își construiască un book profesional și să devină cunoscut.
Prin viziunea unică, jocul de culori și texturi, prin confecționarea de accesorii ciudate și utilizarea perucilor și-a făcut un loc în lumea makeup-ului pe care cu siguranță nu îl va detrona nimeni.
Cele 2 zile petrecute alături de el la București au fost un adevărat show de culoare și bună dispoziție. Nu se poate să nu iubești un asemenea om, extraordinar de cald și simplu, făra aere de super artist, ci un team player.
Și DA, am zis team player, pentru că în industria revistelor și a pozelor în care el lucrează artistul ocupa un loc important însa ca parte a unei echipe. E foarte important să realizăm că la sedințe foto trebuie să existe echipe, să se lucreze la o viziune comună, nici unul din participanți nefiind șeful celuilalt.
Mai mult decât atât alegerea modelor e foarte importantă iar când acest lucru nu e posibil machiajul trebuie adaptat pe fizionomia dată.
Mi-a placut foarte tare felul în care Roshar încearcă să își pastreze unicitatea.
Nu ii place să studieze in reviste machiajele altor artiști ca să nu se inspire sau să fie influențat de viziunea altora. Ne-a împartășit machiaje unice prin viziune și accesorizare, prin culoare și textură.
De la glam și retro diva la alien superstar, toate machiajele sale au o poveste și o sursă de inspirație. Toate machiajele au un mesaj. Acela că trebuie să încerci să realizezi ceva ce te reprezintă cu totul, fară frica de a greși. Să nu uităm că machiajul nu e tatuaj, e un simplu joc de culoare care poate fi corectat oricând.
Îmi pare rău ca timpul trece prea repede și că nu am șansa de a sta zi de zi în preajma unui asemenea artist. Mărturisesc că am avut emoții în legătură cu evenimentul în sine, ce se va intampla si cum voi comunica cu el, însă echipa de cursanți și trainer și organizatori am fost o adevarată familie, nume mari ai industriei romanești de make-up și de peste hotare care au machiat și care s-au bucurat alaturi de noi, artiștii mai noi. Mă bucur nespus că am fost la București și că am avut ocazia de a îl revedea pe Alex Abagiu și Iuliana Sandu care au machiat alături de noi, ca și cursanți și care ne-au delectat de asemenea cu talentul lor.
Ce mai…o experiență minunată.
Pana la urmatorul eveniment Roshar-va las cu citatul sau preferat “Don’t be boring! Enjoy a little color, play with texture.” Diane Vreeland.

Ana Preda
Trainer Make-Up

 

Leave a Reply

|